AZ EMLÉKEZET CSÍRÁI/ SEEDS OF MEMORY

ISTA/NG FESZTIVÁL (A 10. SZÍNHÁZI OLIMPIA KERETÉBEN)

Előadja/Performed by: Ana Woolf (Argentína/Argentina) CATA (Argentína/Argentina)

Rendezte/Directed by: Julia Varley

Szöveg/Text: Ana Woolf

Dramaturgia/Dramaturgy: Julia Varley

Spanyol és angol nyelven/In Spanish and English

Az emlékezet csírái egy előadás a hiányról: egy apa hiányáról, az eltemethető test hiányáról, valamint annak a harmincezer embernek a hiányáról, akik eltűntek Argentínában a legutóbbi katonai diktatúra idején. A hiány azonban létrehozza saját ellenpontját is: lendületet, jelenlétet és identitást. A hiány így egy olyan előadás kiindulópontját adja, amely személyes üzenetet közvetít és ezzel együtt politikai diskurzust nyit. A szavak sohasem elégségesek ahhoz, hogy kompenzálják azt a borzalmat és szenvedést, amely az argentinok több generációját érintette. Egy gyermek önéletrajza és édesapja közelmúltban történt elvesztésének valós fájdalma mégis olyan dramaturgiai megoldást kínál, amely lehetővé teszi, hogy beszéljünk egy katonai diktatúra sújtotta latin-amerikai ország történetéről.

Támogatók: Amnesty International, Dirección General de Asuntos Culturales de la Cancillería de la República Argen- tina, Secretaría de Cultura de la Presidencia de la Nación, Odin Teatret, Magdalena 2a Generación.

ENGLISH

The performance is about absence: the absence of a father, the absence of a body to bury and the absence of 30,000 missing people in Argentina, during the last military dic- tatorship. But absence generates its opposite: resilience, presence and identity. Absence is the starting point to build a performance that contains both a personal message and political discourse. Although no words will ever be enough to compensate the horror and suffering which have touched many generations of Argentinians, the autobiographical words of a child and the real pain caused by the recent loss of her father become the dramaturgical solution which allows to tell the story of a Latin American country hit by a military dictatorship.

Supported by: Amnesty International; Dirección General de Asuntos Culturales de la Can- cillería de la República Argentina; Secretaría de Cultura de la Presidencia de la Nación; Odin Teatret; Magdalena 2a Generación (Network of Women in Contemporary Arts).

További előadásaink