Bábmúzeum

A három teremből álló bábmúzeumunk első termében a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház korábbi, műsorról már lekerült előadásainak bábjait, így megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal. Kézbe vehetik Gőgös Gúnár Gedeont, Zsiga kutyát és a baromfiudvar többi lakóját, valamint Holle anyó című előadásunk bábjait.

A középső terem az időszakos kiállítások helyszíne. Minden évadban új kiállításokkal várjuk vendégeinket, többek között alkotói tárlatokkal, egy-egy magyar vagy külföldi bábszínház bemutatkozásával, továbbá az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményéből származó izgalmas kiállítási anyagokkal.

A legbelső teremben a Bóbita alapítójának, Kós Lajosnak a bábjai láthatóak állandó kiállításként.

ARANYFÉNYŰ BÁBOK (A TAJVANI ARANYKOR)
(kiállítás Tajvan tradicionális „potehi” bábjaiból)

A „potehi” a 19. században született Kínában és hamarosan Tajvanon is megjelentek a műfaj képviselői. Történetének 250 éve alatt ez a bábjáték-forma a helyi szokásokhoz, kultúrához idomulva Tajvan különlegességévé vált, kiváló társulatok tagjai játszanak vele művészi előadásokat napjainkban is, sőt, még a televízió is közvetít „potehi”-előadásokat!

A 10. Színházi Olimpia keretében a Bóbita bábmúzeuma egy különleges tárlatot lát vendégül: a „potehi”, a kínai eredetű tajvani kesztyűsbábok által mutatkozik be Magyarországnak a Távol-Kelet bábszínházi világa.

A kiállítást megnyitja Sramó Gábor (a Bóbita Bábszínház igazgatója) és a tajvani küldöttség.

A kiállítás 2023. április 24. – október 29. között látogatható!

Nyitvatartás:

Hétfő-péntek: 9.00-16.00
Szombat: 10.00-18.00
Vasárnap: ZÁRVA!

Belépőjegy ára:

1000 Ft/fő

Csoportos jegy (10 főtől):

850 Ft/fő

AKTUÁLIS IDŐSZAKI 

KIÁLLÍTÁSUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean quis ante gravida, mollis augue nec, tempor lacus. Cras iaculis sodales vehicula. Quisque et mauris magna. Integer mollis nulla quis elit vehicula, sit amet rhoncus quam placerat. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Duis viverra erat id erat pretium, vitae hendrerit lacus porta. Vestibulum sed porta dolor, nec mollis dolor. Maecenas at pretium arcu.