Ifjúsági és felnőtteknek
szóló előadások

KAMIGATA MAI/ Nó-tánc/Noh dance

Mai a lélek ébredése. Mai ima a Magasságoshoz. Mai az Abszolút iránti szeretet. És mai a természet gyönyöre Japánban. A mai segítségével imádkozunk az Egyhez, hogy a világon békében és szeretetben élhessünk.

Tovább olvasom »

RÁDHÁ ELRAGADTATÁSA/ RADHABHAV

Parvathy Baul Rádhá elragadtatása (Radha Bhav) című koncertjét mesterének, Sri Szanátan Dász Báulnak “Kálija” című előadása ihlette. Parvathy tőle tanulta meg a történetet, és néhány további elemmel egészítette ki.

Tovább olvasom »

AVE MARIA

Háromszáz lépés egyetlen pillanatban. Kőbőr a fejemen. Áttetsző halottak, áttetsző legyek, kik ezek? És belőlem, mi marad belőlem? Talán a halál nem visz magával mindent.

Tovább olvasom »

Funnykito Show

A „Funnykito” egy varázslatos egyszemélyes show. A brazil Dan Marques egy vidámsággal, nevetéssel és fantasztikus illúziókkal teli világba röpíti nézőit, a pantomim, a bohóctréfák és a bűvésztrükkök segítségével.

Tovább olvasom »

A Nap és a Hold elrablása

Két lisztes képű clown érkezik a térre. Hozzálátnak, hogy felépítsék az univerzum földi mását: létra, szalag és az égitestek jelképei az építőanyag. Mire elkészül, a gyerekek közreműködésével, a Fekete Lovas is megérkezik.

Tovább olvasom »

Pulcinella

A világ egyik legjobb bábjátékosának mondott nápolyi Salvatore Gatto rendszerint gitárral a kézben lép paravánja elé és pillanatok alatt a legjobb cimboráivá teszi a nézőket elragadó személyiségével és nápolyi dalaival.

Tovább olvasom »

A csizmás kandúr

A legkisebb testvér élete sosem könnyű a mesékben. Akkor különösen nehéz, ha idősebb testvérei öröklik a családi malmot és a családi szamarat, neki pedig csak egy éhes macska jut.

Tovább olvasom »

Kispipi és Kisréce

Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban Vlagyimir Szutyejev írt egy Kispipi és Kisréce című mesét. Ám nem is olyan régen Szabó Attila is írt egy azonos című, de más jellegű történetet.

Tovább olvasom »

Bennem a létra

A Weöres Sándor: Rongyszőnyeg versfüzérének gyöngyszemeiből építkező előadásban a versek jönnek, mennek, összefogóznak, szétválnak, egymásra találnak, feleselnek egymással.  

Tovább olvasom »

Történetek a Kutyusról meg a Cicusról

Volt egyszer két jó barát. Az egyiket úgy hívták, hogy Kutyus, a másikat meg úgy, hogy Cicus.

Az egyik nagyon okos volt, a másik meg nagyon ügyes. Ketten együtt mindent meg tudtak csinálni. Kitakarították a házat, felmosták a padlót, és egyszer

Tovább olvasom »

#Apa_anya_én

Van egy család. A Vajdáék. Apa, anya, Bence, Gergő. Ez egy afféle jó család: nincs válás, van napi betevő, és még szeretet is. Előbb-utóbb azonban megesik, hogy a családtagok vágyai és jövőről alkotott elképzelései csak egymás ellenében teljesülhetnek.

Tovább olvasom »

Csongor és Tünde

A Csongor és Tünde a magyar irodalom egyik megkerülhetetlen alapműve – a műben felvetett kérdések az emberi létezés megkerülhetetlen kérdései: mi az élet célja, értelme, mi a boldogság, van –e örök élet, s ha van, akarom-e?

Tovább olvasom »