ARCHÍVUM

2011-12-as évad

ZIMMEZUMM

Tudjátok-e, mi az a „zimmezumm”?
Lehetséges fordítása a bóbita nyelven született kifejezésnek: kirándulás a Kis Tücsökkel.

Tovább olvasom »

2012-13-as évad

A KIS HABLEÁNY

A kis hableány és a királyfi szerelmének szívszorító története az anderseni mesevilág egyik legfényesebb gyöngyszeme, a beteljesületlen szerelem örök jelképe.

Tovább olvasom »

A TETTYEI MUZSIKUSOK

Preller bácsi uránvárosi állatkereskedésében éli megszokott hétköznapjait az öt barát: Aran, az aranyhal, Masa, a mosómedve, Sün Balázs, Teknős Tóni és Vica, a kakadu.

Tovább olvasom »

2013-14-as évad

AZ EMBER TR.

A Bóbita Bábszínház és az Apolló Kulturális Egyesület közösen létrehozott előadásában Madách művének gazdagsága, sokszínűsége nem hagyományos színházi megoldásokban mutatkozik meg, hanem a bábjáték és alternatív színház asszociációkra, fantáziájára építő, egyszerű eszközhasználatával.

Tovább olvasom »

FEHÉRLÓFIA

A fehér kanca fiaként születő, rendkívüli erejű fiú történetét követheti nyomon a gyereksereg három világon át, találkozva sárkányokkal, királylányokkal, griffmadarakkal és más csodás lényekkel.

Tovább olvasom »

2014-15-as évad

IRIJÁM ÉS JONIBE

Irijámról, a halkirálynőről és Jonibéről, a madárkirályról mesél a szó, a kép, a zene, kik a tenger mélyén találnak egymásra. Szerelmükből, a víz és a levegő nászából születik Joremes, kit egyként szeret a Nap s a Hold.

Tovább olvasom »

AZ ABLAK

Az előadás központi témája a 18. életév betöltése és a középiskola befejezése után a felnőtt-életbe kilépő fiatalok „kapunyitási pánikja”.

Tovább olvasom »

HÓKIRÁLYNŐ

Gerda és Kay boldogan élnek egymás szomszédságában, az összehajló rózsaágak alatt. Ám boldogságuk törékeny, mert egy gonosz manó varázslata hideggé teszi a kisfiú, Kay szívét és elhomályosítja látását.

Tovább olvasom »

2015-16-as évad

HÜVELYK MATYI

Borbolya, a szomorkás vénkisasszony így sóhajtozik magában: „Bárcsak lenne egy gyermekem, még ha csak akkora is, mint a hüvelykujjam!”

Tovább olvasom »

2016-17-as évad

HŐ-HŐ, FELHŐ!

A felhők adják a meskete témáját – általuk tudunk meg többet a természet körforgásáról, a világ növényeket, állatokat, embereket, tündéreket magába foglaló rendjéről.

Tovább olvasom »

2017-18-as évad

AZ ARANYECSET

Szádeli egyedül él egyetlen barátjával, az okos Majomkával. Nincs se anyja, se apja, rőzsét gyűjt, így tartja fenn magát. Egyetlen öröme, hogy fest, rajzol egész nap és egész éjjel.

Tovább olvasom »

2018-19-as évad

LÚDAS MATYI

A zsarnokságot, a pöffeszkedést meg a hatalmaskodást nem állhatja senki. De igen kevesen mernek szembeszállni a zsarnoksággal, a pöffeszkedéssel meg hatalmaskodással.

Tovább olvasom »

#APA_ANYA_ÉN

Van egy család. A Vajdáék. Apa, anya, Bence, Gergő. Ez egy afféle jó család: nincs válás, van napi betevő, és még szeretet is. Előbb-utóbb azonban megesik, hogy a családtagok vágyai és jövőről alkotott elképzelései csak egymás ellenében teljesülhetnek.

Tovább olvasom »

2019-20-as évad

A HOLLÓKIRÁLY

Egy téli estén váratlan vendég kopogtat a Zöld Ember házának ablakán: a Hollókirály az, aki feleséget keres. El is veszi a legkisebb lányt, és magával repíti zord otthonába.

Tovább olvasom »

A LILAHAJÚ TÜNDÉR

Amina különleges kislány. Szülei, a király és a királyné évek óta várták, hogy gyermekük szülessen, de nagyon meglepődtek, amikor megpillantották a lilahajú, komoly szemű újszülöttet.

Tovább olvasom »

2020-21-es évad

MADARAK NYELVE

Volt egyszer egy szép nagy malom, fürgén járt a kereke, amióta világ a világ. A molnár és a felesége látástól vakulásig meg sem álltak, hogy az uraság mindig elégedett lehessen.

Tovább olvasom »

HOLLE ANYÓ

Hol volt, hol nem volt, volt egy asszony és két lánya. Az egyiket, az édes gyermekét kényeztette, dédelgette, a másikat, a mostohalányát azonban napestig dolgoztatta és soha egy jó szava nem volt hozzá.

Tovább olvasom »

A HARMADIK SÁRKÁNY

Volt egyszer egy fiú – ez a mese is úgy kezdődik, ahogy sok másik. De aztán igen furcsán folytatódik! Mert ez a mi fiúnk éppenséggel nem ilyen-olyan pokolfajzatokkal kényszerül megküzdeni, hanem a saját édesanyjával.

Tovább olvasom »

CSONGOR ÉS TÜNDE

A Csongor és Tünde a magyar irodalom egyik megkerülhetetlen alapműve – a műben felvetett kérdések az emberi létezés megkerülhetetlen kérdései: mi az élet célja, értelme, mi a boldogság, van –e örök élet, s ha van, akarom-e?

Tovább olvasom »

2021-22-es évad

ESTI MESE

Csak a reggelek ne volnának! Meg az esték! Legalábbis azok a reggelek, amikor Bóbita anyukája dolgozni megy repülővel, mivel, légikísérő, és azok az esték, amikor nem ér haza estére és nem tud jóéjtpuszit adni Bóbitának.

Tovább olvasom »

HÁRY JÁNOS

Háry János hangzatos történetei bejárták a világot. Legenda született a huszárból, aki legmesszebb jutott a falujától, így a messziről jött ember azt mond, amit nem szégyell.

Tovább olvasom »

2022-23-as évad

RÉPAMESE

Azok az iciri-piciri mesék, amelyek akkorkák, hogy elférnek a tenyerünkben, mégis felnyúlnak az égig, annak ellenére, hogy picurkák, annyira szívósak, úgy belegyökereztek az anyaföldbe, mint az a híres répa, amit nem lehet egyedül kihúzni.

Tovább olvasom »

KACOR KIRÁLY

Alsó-Felső Nyírboldogfa lakóinak nincs sok nyugta mostanában. Ugyanis bármikor megérkezhet a híres-hírhedt Kacor király, hogy feldúlja az otthonuk békéjét.

Tovább olvasom »