Háry János

4 éven felülieknek

Zeneszerző: Kodály Zoltán
Szövegkönyv: Paulini Béla, Harsányi Zsolt
Bábszínpadi adaptáció: Szabó Attila
Báb- és díszlettervező: Mátravölgyi Ákos (Blattner Géza-díjas)
Éneklik: Váradi Marianna (Császárné), Haja Zsolt (Háry János), Bognár Szabolcs (Marci bácsi), Vermes Tímea (Mária Lujza), Megyesi Schwartz Lúcia (Örzse)
Közreműködik: Pannon Filharmonikusok (vezényel: Vass András, Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karigazgató: Dobos László és Vass András), Pannon Gyermekkar (karigazgató: Schóber Tamás)
Koreográfus: Molnár Zsolt (Harangozó Gyula – díjas)
Játsszák: Matta Lóránt, Illés Ilona (Örökös Tag), Arató Máté, Mag Eszter, Papp Melinda, Várnagy Kinga, Czéh Dániel
Zenei vezető: Vass András
Rendezte: Halasi Dániel

Háry János hangzatos történetei bejárták a világot. Legenda született a huszárból, aki legmesszebb jutott a falujától, így a messziről jött ember azt mond, amit nem szégyell.

Ebből a távolságból úgy fest, minden korban szükségünk van – talán már ez is hagyomány – a megszépítő, hangzatos hőstettekre, a fantáziával átszőtt valóságra…

A Bóbita 2021-ben ünnepelte 60. születésnapját. Ebből az alkalomból egy igazi pécsi, összművészeti előadás született Kodály Zoltán örökérvényű daljátékából kiindulva, a Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok együttműködésével. 

Az előadás helyszíne: Kós Lajos terem

Az előadás tervezett időtartama: 70 perc

 Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és a Nemzeti Erőforrás Támogatáskezelő segítségével jött létre.

További előadásaink

Kedves Látogatónk!

Új weboldalunk még fejlesztés alatt áll. Az esetleges tartalmi hibákért elnézésedet kérjük, már dolgozunk az utolsó simításokon.