Bábmúzeum

A három teremből álló bábmúzeumunk első termében a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház korábbi, műsorról már lekerült előadásainak bábjait, így megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal. Kézbe vehetik Gőgös Gúnár Gedeont, Zsiga kutyát és a baromfiudvar többi lakóját, valamint Holle anyó című előadásunk bábjait.

A középső terem az időszakos kiállítások helyszíne. Minden évadban új kiállításokkal várjuk vendégeinket, többek között alkotói tárlatokkal, egy-egy magyar vagy külföldi bábszínház bemutatkozásával, továbbá az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményéből származó izgalmas kiállítási anyagokkal.

A legbelső teremben a Bóbita alapítójának, Kós Lajosnak a bábjai láthatóak állandó kiállításként.

SÉTA AZ ÁLLATKERTBEN
(a Bóbita Bábszínház tematikus kiállítása) 

A mesékben a hősök és hősnők, a segítők és az ellenfelek nem kizárólag emberi alakok, hanem gyakran állatok: kisebbek, nagyobbak, háziak és erdeiek, dzsungellakók, vízi lények, hétköznapiak vagy varázserővel bírók. A bábmúzeum rácsok és kerítések nélküli állatkertjében a Bóbita „állati” báb-hőseivel találkozhatnak és ismerkedhetnek meg a látogatók.

A tárlat címe egyidejűleg tisztelgés a Bóbita bábegyüttes 1984-es, Kós Lajos által rendezett nagy sikerű előadása és az alapító, Kós Lajos előtt.

A kiállítás 2023. október 21-én, szombaton 17 órakor nyílik és 2024. április 20-ig látogatható.

Nyitvatartás:

Hétfő-péntek: 9.00-16.00
Szombat: 10.00-18.00
Vasárnap: ZÁRVA!

Belépőjegy ára:

1000 Ft/fő

Csoportos jegy (10 főtől):

850 Ft/fő

AKTUÁLIS IDŐSZAKI 

KIÁLLÍTÁSUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean quis ante gravida, mollis augue nec, tempor lacus. Cras iaculis sodales vehicula. Quisque et mauris magna. Integer mollis nulla quis elit vehicula, sit amet rhoncus quam placerat. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Duis viverra erat id erat pretium, vitae hendrerit lacus porta. Vestibulum sed porta dolor, nec mollis dolor. Maecenas at pretium arcu.