Programok

Bábmúzeum

A három teremből álló bábmúzeumunk első termében a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház korábbi, műsorról már lekerült előadásainak bábjait, így megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal. Kézbe vehetik Gőgös Gúnár Gedeont, Zsiga kutyát és a baromfiudvar többi lakóját, valamint Holle anyó című előadásunk bábjait. Sőt, a szobában egy árnyparaván várja a gyerekeket!

Kézműves-bábkészítő foglalkozás

A jeles napok, évköri ünnepek idejében a bábokon felül ünnepi kellékeket, díszeket is alkothatnak a gyermekek a kézműves teremben, pl. farsangi maszkokat, húsvéti díszeket vagy ádvent idején betlehemi jászolt apró figurákkal.

Nyári bábos táborok

Minden évben a nyári vakáció idején, június vége és augusztus eleje között 5 napos turnusokban mesélni, játszani, bábozni hívjuk a pécsi és Pécs környéki gyermekeket!

 

A bábszínészek és drámatanárok által vezetett szünidei táborokban változatos bábos lehetőségekkel és korosztályi sávokkal várjuk az érdeklődőket.

Szabadtéri játékok

Nyári előadásaink az egész család számára jó mulatságnak ígérkeznek, 3-tól 103 éves korig mindenkinek szól a meseszó a vakáció ideje alatt.


Színházi nevelés

Bábszínházunk 2012 óta hoz létre beavató színházi előadásokat, illetve színházi nevelési foglalkozásokat bábelőadások és ifjúsági előadások feldolgozásához.

Escargo kávé- és kakaóbár

A Bóbita Bábszínház patinás épületének földszintjén 2023 áprilisában nyílt meg az Escargo Kávé- és Kakaóbár.